Munch 150 – 3 maj kl 19

Munch_Affisch2013 firade hela Norge 150-årsminnet av Edvard Munchs födelse (1863-1944). Munch är en av den moderna konstens verkliga giganter. Utställningen utnämndes till en ”once-in-a-lifetime”-upplevelse. I hela världen är intresset för Munch stort, inte minst sedan en av hans versioner av Skriet sålts på en konstauktion för 120 miljoner dollar (688 miljoner kronor).

Munch 150 är samproducerad av Nationalmuseet och Munchmuseet i Oslo. Med sina 220 målningar blir det den största utställningen någonsin av Munchs verk. Många känner till Munch tack vare målningen Skriet, men hans samlade verk är fantastiska, och han har en given plats som en av världens främsta konstnärer.

Filmen går bakom kulisserna på utställningen och förberedelserna inför den. Dessutom för oss filmen till olika delar av Norge, för att ge en djupgående biografi över mannen som levde från 1800-talets mitt och ända in i tyskarnas ockupation av Norge under andra världskriget.

Norska och internationella gäster kommer att dela med sig av sina expertsynpunkter och kunskaper till värden Tim Marlow.

 
Köp biljett till Munch 150