Klumpekloss – En nyskriven teatersaga! 13/9-2014

Nyfiken och förundrad möter trollet Klumpekloss människovärlden. Genom humor och värme lär hon oss värdet av naturen och varandra.

klumpekloss 600x300 klar

Långt in i skogen i en grotta bor trollet Klumpekloss med sitt barn och sin vän räven Yvis. När människorna är ute och tränar passerar de ofta grottan, och Klumpekloss fascineras av deras väsen. Efter bästa förmåga försöker hon härma efter. Bland annat försöker hon byta ut sin egna unge mot ett människobarn, något hon snart ångrar.

Klumpeklossas ärliga försök att härma något som hon sen kommer på att hon kan leva utan, blir ofta till roliga förvecklingar och insiktsfulla bilder. Miljö, utanförskap och informationsteknik är ämnen som tas upp. Men grunden är trots allt att bjuda publiken på en lustfylld stund med Klumpekloss, det menar Hanna Zetterström som står för gestaltning, dockframställning och scenbild.

Före och efter föreställningen bjuds publiken att interagera med trollet Klumpekloss och andra väsen. Kanske får man lukta på en äkta trollsvans? Titta på trollets bo och lära sig lite om trollens liv och tillvaro.

Barn och familjeföreställning (fr 4 år) ca 40 min + interaktiv miniutställning om troll.
När: 13 september 2014
Tid: 14:00

Biljetter: Tickster
Barn: 60 kr
Vuxen: 20 kr

Klumpekloss_Foto-MartinSkoog_12

I samarbete med Riksorganisationen Folkets Hus och Parker och Riksteatern.