Sista dansen med Monica – En fotoutställning av Hans Jonsson.

Resize-3.aspx

Under vecka 45 visar Ölsta Folkets Hus utställningen om Monica Zetterlunds sista turné, dokumenterad av fotografen Hans Jonsson.

Mån 4/11 – Tors 7/11 visar vi utställningen mellan klockan 18.00 – 20.00.

År 1997 reste jazzlegenden Monica Zetterlund land och rike runt för sin allra sista turné. En tack- och avskedsföreställning från en av Sveriges mest älskade artister.

Fotografen Hans Jonsson dokumenterade en klassisk bussturné som ömsom var ett segertåg genom landet till sista ståplats fyllda konsertlokaler, ömsom en kamp mot den värk och rampfeber som varit Monicas ständiga ressällskap under en lång karriär.

Resize-2.aspx– Ibland tyckte Monica att jag var lite väl påträngande, men vår överenskommelse var att jag fick tillträde överallt så länge jag inte försökte regissera henne eller arrangera några bilder, berättar Hans Jonsson.

Bland Hans Jonssons uppdragsgivare hittar man en kompott av kreativa reklambyråer, välkända tidskrifter och magasin, men även enskilda företag och emellanåt ett eget dokumentärprojekt. Han finns representerad på Gripsholms Slott och Svenska statens porträttsamling. Till utställningen hör också ett blädderex av boken ”Sista dansen med Monica”.Resize-4.aspx

LÖRDAG 9/11 Konsert med Johanna Fossum kl. 15.00

Pris: 80kr för konsert, betalas i entrén.

Till Dig – en hyllning till Monica Zetterlund

En musikalisk hyllning till Monica Zetterlund, med utvalda sånger ur filmen.

”Hennes musik och jazz på svenska som inspirerat många och mig – TACK” Johanna Fossum

Teater Hjärtattack ger ”Till Dig” en konsert med utvalda sånger, både på svenska och engelska ur Monica Zetterlunds reportuar. 

_42N0878Teater Hjärtattack har tidigare spelat under Stockholms Jazzfestival, på Uppsala Stadsteater med ett Brecht/ Dietrich program, och på diverse andra scener runt om i Stockholm.

Sång: Johanna Fossum

Piano: Erik Kjellberg

El kontrabas: Hans Müller

www.teaterhjartattack.com

Ölsta Folkest Hus och Park i samarbete med:

Folkets Hus och Parker

Jazz på Mälaröarna