Barnteater i Ölsta Folkets Hus hösten 2013

Den 2 november klockan 14.00: Det Mystiska Paketet

– Vad finns i det mystiska paketet…? Vad kan vara mer spännande än ett mystiskt, oöppnat paket? En dag kommer brevbäraren med just detta till Gösta. Det är ett värdefullt paket som Gösta längtat efter.

Det Mystiska Paketet 2/11

Det Mystiska Paketet 2/11

Men vad är det i det? Det är många som är nyfikna och undrar. Publiken får möta några sjungande skator, en ekorre, en spindel och en skällande hund. Likaså Göstas grannfru och en mystisk man. Gösta är glad över sitt paket och tänker att han ska ta en fika och öppna det i lugn och ro. Men saker kommer emellan. Först i slutet får publiken veta vad paketet egentligen innehåller.

Pjäsen handlar om att längta och önska sig saker, om förväntningar och vad de gör med oss. Publiken, som ofta brukar vilja hjälpa Gösta, får en stämningsfull och rolig stund tillsammans med Gösta och hans vänner i denna varma, humoristiska föreställning.

Det mystiska paketet är en fantasifull saga med dockor, musik och mycket skratt. De medverkande är Lasse Olofsson och Niclas Angerborn, som också skrivit manus. Liksom när det gäller tidigare föreställningar har de arbetat utifrån sina egna fantasier och improviserat fram berättelsen.

Barn- och familjeföreställning från 4 år. Biljettpris per barn: 60 kr. Vuxna Fri (villig) entré.

Biljetter köper ni på plats innan föreställningen.

 

Den 28 september klockan 14.00: Lill-Zlatan och morbror raring – om det underbara att ha vänner och svårigheten att leka tre.

LillZlatan_667x220

Lill-Zlatan älskar sin morbror raring. De har så roligt ihop, vare sig de lyssnar på musik, leker döden eller tittar på folk. Men en dag slår svartsjukan till, när det plötsligt sitter en man i köket som också vill vara med. Lill-Zlatan har inte den minsta lust att dela sin favoritmorbror med någon annan…

Välkommen till en föreställning om det underbara med att ha vänner och svårigheterna i att leka tre.

När 4:e teatern i Västerås presenterar en ny barnteaterföreställning har man valt illustratören och författaren Pija Lindenbaums uppskattade och Augustnominerade bokLill-Zlatan och morbror raring. Flera av hennes böcker har tidigare gjort succé som teaterföreställningar.

Välkända regissören Ika Nord samarbetar här för första gången med 4:e teatern. Hon har lyft ut huvudkaraktärerna ur boken och anpassat historien för scenen. ”Rappt underhållande och publikvänlig” blev omdömet från Svenska Dagbladets recensent.

Föreställningen hade sin urpremiär så sent som i september 2012. För dramatisering och regi står Ika Nord. Musik: David Tallroth. Scenografi och kostym: Benita Bergfelt-Lövgren. Ljussättning: Sofia Öhrndalen. Dockmakare: Amanda Cederquist. Medverkande: Mikaela Hagelberg, Örjan Hamrin, Daniel Scherp.